Silpho Moor 

Den 21 november 1957 hittades ett föremål format som ett litet tefat uppe på heden Silpho Moor i nordöstra England. Objektet var av metall, cirka 46 centimeter långt och 16 kilo tungt. Frank Dickenson, en lokalbo från Scarborough, var upphittare. Han hade tillsammans med två vänner sett ett glödande ljus falla ner från kvällshimlen och fann tefatet på marken när han letade efter nedslagsplatsen.

Föremålet kom att monteras isär i jakt på spår efter dess ursprung. På undersidan och inuti tefatet upptäcktes vad som liknade inristade hieroglyfiska tecken. En lokal caféägare tolkade det som ett chiffer. Han påstod att han knäck koden och fått fram ett budskap som gjorde gällande att tefatet var en utomjordisk sond. Varelsen som skickat iväg den mot jorden skulle ha hetat Ullo.

Tidigt misstänkte ufologer i England att det låg ett spratt eller pojkstreck bakom tefatsfyndet. Analyser som gjordes av tefatsmaterialet visade inget märkvärdigt. Efter att uppståndelsen kring fyndet ebbat ut tappades tefatsdelarna bort. Vart delarna tog vägen var länge en gåta. I december 2017 hittades så flera fragment i källararkivet till Science Museum i London. Den brittiska ufologen Dr David Clarke var den som återfann resterna.

Tefatet som hittades vid Silpho Moor anses idag vara en påkostad bluff.