UFO-Sveriges medlemsträffar

År 2019 bestämde styrelsen i UFO-Sverige att vi skulle börja anordna medlemsträffar på olika platser i landet, för att ge ett mervärde till våra medlemmar och en möjlighet att träffa likasinnade. Tanken är att hålla en medlemsträff per år, och växla mellan de olika landsdelarna (Götaland, Svealand, Norrland).

Den första medlemsträffen hölls i augusti 2019 i Göteborg, och mer information om den träffen kan du hitta längre ner på sidan.

Nästa medlemsträff skulle hållas i Stockholm 2020, men fick ställas in på grund av pandemin. Inte heller 2021 gick det att anordna medlemsträffen. Vi siktar nu på att hålla medlemsträffen i Stockholm under 2022, någon gång efter sommaren.

Nästa medlemsträff därefter kommer att hållas i Norrland, på en plats som ännu inte är bestämd.

 


allegården

Medlemsträff i Göteborg 24 augusti 2019.

Informationen uppdaterades 21 augusti 2019

Plats: Allégården, Södra Allégatan 4

Tid: Lördag 24/8 kl. 13–16 (ca)

Med start i år kommer UFO-Sverige att hålla medlemsträffar ute i landet, för att ge ett mervärde till våra medlemmar och en möjlighet att träffa likasinnade.

Nu bjuder vi in alla ufo-intresserade till en avslappnad träff i Göteborg. Här kan du träffa oss som är engagerade i UFO-Sverige, lyssna på föredrag, ställa frågor, komma med synpunkter och diskutera ufo-fenomenet och vad vi gör i föreningen. 

Träffen består av två delar:

Öppen del, kl. 13–14.30 ca

Här får alla som vill vara med, man behöver inte vara medlem. Det blir föredrag och efterföljande frågestund. Kl. 13.00 börjar vi och planerar att avsluta vid 14.30-tiden.

Föredragen kommer att handla om UFO-Sveriges verksamhet, lokala ufo-fall från Göteborgstrakten, och arkivet AFU i Norrköping.

Föredragen hålls av ordförande Anders Berglund och vice ordförande Clas Svahn.


Intern del, kl. 14.30–16 ca

Här krävs det medlemskap i UFO-Sverige 2019 för att vara med. Det räcker alltså inte med att vara prenumerant på våra tidskrifter.

Här får du reda på mer om hur UFO-Sverige arbetar och vad som händer i ufo-frågan just nu. Vi har också ett lotteri med fina bokpriser.

Det blir diskussioner och samkväm mellan styrelsen och medlemmarna. Hur man kan hjälpa till i föreningen är en av frågorna.

Starttiden är ca kl 14.30 och vi håller på till ca kl. 16.

Du kan bli medlem på plats om du är intresserad av den interna delen, medlemsavgiften är 200 kr. Det går också bra att bli medlem redan nu via den här webbsidan.

Det går bra att komma lite senare eller gå lite tidigare, beroende på vilka tider som passar dig. Notera dock att starttiden för den interna delen är preliminär och beror på hur lång tid den öppna delen tar. Det kommer att finnas drycker, böcker och tidningar till försäljning. Man kan också ha med egen dryck eller förtäring.

Du kan betala med kort, Swish, eller kontant (men då helst med jämna pengar).

medlemskort

Mellan den öppna och interna delen har vi en paus då vi tillfälligt utrymmer och möblerar om i lokalen. Därefter kommer bara medlemmar att släppas in. NOTERA: det underlättar mycket för oss om du har med dig ditt medlemskort som skickats med post till alla medlemmar. Har du nyligen blivit medlem kan du istället visa upp ett kvitto på inbetalningen.

Boka nu in lördag 24 augusti om du har möjlighet att ta dig till Göteborg. Du får gärna meddela oss om du tänker komma så att vi vet ett ungefärligt antal. Gör detta antingen via vårt event på Facebook, eller till Thomas Michanek via epost eller telefon (0703-44 88 92). 

Hjärtligt välkommen!

Längst ner finns kartor som visar var Allégården ligger, adress Södra Allégatan 4.

Så här tar du dig till Allégården:

  • Om du kommer med tåg/buss till Göteborg Central eller bussterminalen: Gå till Drottningtorget eller spårvagnshållplatsen Nordstan precis utanför stationen. Ta spårvagn 1, 3, 6, 9 eller 11 till Järntorget, vilket tar 10-15 minuter. Om du inte har kort eller mobil-app med Västtrafik kan du betala enkelresa med bankkort på spårvagnen (31 kr). Från Järntorget promenad 250 m österut längs Södra Allégatan. Att promenera hela vägen från stationen tar ca 20 minuter.
  • Om du kommer med bil till Göteborg: Enklast är att köra in på E45 söderut och åka genom centrum via Götatunneln. När Götatunneln slutar, ta avfarten mot Centrum Syd och sväng sedan vänster till Järntorget. När du passerat Folkets Hus (på din vänstra sida), ta vänster mot Haga. Passera Järntorget (på din högra sida) och kör rakt fram. Håll till höger och sväng av mot Haga. Nu kommer du in på Södra Allégatan. Kör förbi Allégården på höger sida, ta sedan höger in på Skolgatan, där finns infart till ett parkeringshus (19 kr/timme). Är det fullt där får man köra till parkeringshuset Pedagogen på andra sidan vallgraven, eller parkera längs med Sahlgrensgatan (30 kr/timme).
  • Om du har funktionshinder finns en särskild ingång med hiss på höger sida av Allégårdens byggnad. Ring oss på 0703-44 88 92 så vi kan släppa in dig.

Översiktskarta:

Karta Göteborg

Detaljkarta (blått streck anger körväg till P-hus):

Karta Allegården