UFO-Sveriges medlemsträffar

År 2019 började UFO-Sverige anordna medlemsträffar på olika platser i landet, för att ge ett mervärde till våra medlemmar och en möjlighet att träffa likasinnade. Tanken är att hålla en medlemsträff per år, och växla mellan de olika landsdelarna (Götaland, Svealand, Norrland). Notera att dessa träffar även är öppna för de som inte är medlemmar - se mer info om respektive träff nedan.

Den första medlemsträffen hölls i augusti 2019 i Göteborg. Nästa medlemsträff skulle hållas i Stockholm 2020, men fick ställas in på grund av pandemin. Inte heller 2021 gick det att anordna medlemsträffen, men den ägde till slut rum söndagen den 25 september 2022. År 2023 hölls medlemsträffen i Sundsvall den 23 september. Mer information om dessa tre träffar kan du hitta längre ner på sidan.

Nästa medlemsträff år 2024 är ännu inte bestämd

 


UFO-Sveriges medlemsträff i Sundsvall 23 september 2023

Plats: Englaporten, Södra Järnvägsgatan 25
Englaporten ligger centralt i staden. ca 10 minuters promenad från järnvägsstationen, och ca 300 m från Stora torget.

Tid: Lördag 23/9 kl. 13.00 – 17 (ca)

Medlemsträffen är i första hand avsedd för UFO-Sveriges medlemmar och prenumeranter i Sundsvall med omnejd.
Övriga ufointresserade är också välkomna, på första halvan av träffen. Men vi ser gärna att du som kommer tar steget att bli medlem i UFO-Sverige.

Vi hoppas att så många som möjligt inom rimligt reseavstånd till Sundsvall vill komma! Meddela oss gärna via epost om du tänker komma.

På medlemsträffen berättar vi om ufofenomenet och UFO-Sverige, du får träffa andra ufointresserade och vi som är engagerade i föreningen, och du kan ställa frågor och komma med synpunkter. Vi säljer också fika och böcker, men ingen stadigare förtäring. I dagsläget är det osäkert om vi kan sälja några prylar från vår webbutik (muggar, t-tröjor med mera).

Träffen består av två delar:

Öppna delen

Här får alla som vill vara med, man behöver inte vara medlem. Vi håller föredrag om ufo-fenomenet och UFO-Sverige. Hela denna del är gratis, inget inträde.

13.00 Mötet öppnas.
13.15 UFO-Sveriges ordförande Clas Svahn och UFO-Sveriges fältundersökare Malin Viklander hälsar välkommen.
13.15–13.45  UFO-Sveriges vice ordförande Thomas Michanek berättar om vad UFO-Sverige gör och vad den som är intresserad kan göra för föreningen.
13.45–14.30 Clas Svahn berättar om några intressanta ufofall.
14.30–15.00 Möjlighet att handla och lösa medlemskap.
 
Medlemsdelen
 
Här krävs det medlemskap i UFO-Sverige 2023 för att vara med. Det räcker alltså inte med att vara prenumerant på våra tidskrifter. Det går bra att bli medlem på plats!
Under medlemsdelen fördjupar vi oss i ufo-ämnet och pejlar intresset för att engagera sig i vår förening, särskilt på lokal nivå.
 
15.00–15.30 UFO-Sveriges fältundersökare Tobias Lindgren berättar om bilder på kända och okända fenomen.
15.30–16.00 Clas Svahn berättar om den senaste utvecklingen i USA och om Nasas engagemang i ufofrågan.
16.00–17.00 Frågan om att bilda en lokalgrupp till UFO-Sverige i Sundsvall diskuteras samt öppen frågestund. 
 
Mellan de två delarna har vi en paus då man kan köpa fika och övriga saker vi har till försäljning. Om du inte redan är medlem så kan du lösa ett medlemskap i pausen (medlemskapet kostar 200 kr).

Det går förstås bra att bara vara med på en av delarna om du har begränsat med tid.

Efter att vi avslutat träffen kommer vi att äta en bit mat på restaurang med de som vill stanna kvar och är mer nyfikna på UFO-Sverige.

NOTERA: det underlättar mycket för oss om du har med dig ditt fysiska medlemskort för 2023 som skickats med post till alla medlemmar. I annat fall får vi kontrollera ditt medlemskap via vårt medlemsregister.

Alla betalningar sker helst med Swish. Vi har begränsade möjligheter till kontantbetalning. Har du bara kontanter så vill vi att du betalar med jämna pengar.

Boka nu in lördag 23 september om du har möjlighet att ta dig till Sundsvall. Du får gärna meddela oss om du tänker komma så att vi vet ett ungefärligt antal. Gör i så fall detta via epost.

Hjärtligt välkommen!

 

AlviksKulturhus

Medlemsträff i Stockholm 25 september 2022

Plats: Alviks Kulturhus, Gustavslundsvägen 168 i Alvik

Tid: Söndag 25/9 kl. 13–17 (ca)

Medlemsträffen är i första hand avsedd för UFO-Sveriges medlemmar och prenumeranter i Storstockholmsområdet.
Övriga ufointresserade är också välkomna, i mån av plats. Men vi ser gärna att du som kommer tar steget att bli medlem i UFO-Sverige.

Att undersöka uforapporter är både spännande och lärorikt – du får träffa människor som har upplevt saker som de själva inte har någon förklaring på. Och där kommer UFO-Sverige och våra medlemmar in i bilden. Om du går vår utbildning får du lära dig att undersöka uforapporter, och under medlemsträffen berättar vi mer om hur du kan bli en av våra fältundersökare.

Men det finns också andra saker du som medlem kan göra, som att engagera dig i styrelsearbetet, hjälpa vårt arkiv Archives for the unexplained (störst i världen!), vara med i våra poddar, och att bevaka händelser på internet.

På medlemsträffen berättar vi om ufofenomenet och UFO-Sverige, du får träffa oss som är engagerade i föreningen, och du kan ställa frågor och komma med synpunkter. Vi säljer också fika, böcker, tidskrifter och prylar från vår webbutik (muggar, t-tröjor med mera).

Lokalen ligger 2 trappor upp i huset. Det finns hiss och handikapptoalett.

Träffen består av två delar:

 

Öppen del, kl. 13–15 ca

Här får alla som vill vara med, man behöver inte vara medlem. Hela denna del är gratis.

Vi håller föredrag om ufofall som vi undersökt, UFO-Sveriges verksamhet, arkivet AFU i Norrköping, och hur vi hanterar inkomna rapporter.

Föredragen hålls av vice ordförande Clas Svahn och tidigare ansvarig för rapportcentralen Tobias Lindgren.

Det första föredraget startar prick 13.30, så kom gärna en stund i förväg (från kl. 13) så du hinner komma på plats.

Medlemsdel, kl. 15.30–17 ca

Här krävs det medlemskap i UFO-Sverige 2022 för att vara med. Det räcker alltså inte med att vara prenumerant på våra tidskrifter. Det går bra att bli medlem på plats!

Här får du reda på mer om vad som händer i ufofrågan just nu, det blir en öppen frågestund och vi i styrelsen diskuterar med er medlemmar om frågor som är aktuella i föreningen och hur man kan hjälpa till.

Starttiden är prick 15.30 och vi håller på till ca kl. 17.

 

Mellan de två delarna (kl. 15–15.30) har vi en paus då man kan köpa fika och övriga saker vi har till försäljning. Om du inte redan är medlem så kan du lösa ett medlemskap i pausen, före kl. 15.30 (medlemskapet kostar 200 kr).

NOTERA: det underlättar mycket för oss om du har med dig ditt fysiska medlemskort för 2022 som skickats med post till alla medlemmar. I annat fall får vi kontrollera ditt medlemskap via vårt medlemsregister.

Det går förstås bra att bara vara med på en av delarna om du har begränsat med tid. Om du som medlem väljer att bara vara med på medlemsdelen, se till att vara på plats en stund före kl. 15.30!

Alla betalningar sker helst med Swish. Vi har begränsade möjligheter till kort- och kontantbetalning.

Boka nu in söndag 25 september om du har möjlighet att ta dig till Alvik i Stockholm. Du får gärna meddela oss om du tänker komma så att vi vet ett ungefärligt antal. Gör i så fall detta via epost.

Hjärtligt välkommen!

Nedan finns kartor som visar var Alviks Kulturhus ligger, adress Gustavslundsvägen 168.

Så här tar du dig till Alviks Kulturhus (vi förutsätter att du bor i Storstockholm):

  • Ta antingen tunnelbanans gröna linjer mot Alvik/Åkeshov/Hässelby, eller ta Tvärbanan eller Nockebybanan, och stig av vid Alvik. Om du kommer med pendeltåg, gå av vid Odenplan och byt till tunnelbanan där. Det finns även flera SL-bussar som stannar i Alvik (112, 114, 124). Från Alviks station är det en kort promenad till Alviks Kulturhus, se kartan.
  • Med bil, kör Drottningholmsvägen och kör av in mot Alvik, på Gustavslundsvägen. Parkera antingen längs gatan, på parkeringen direkt till vänster om Alviks Kulturhus, eller i P-huset vid Alviks torg. Notera att vissa P-platser bara är för en kortare tid (1-2 timmar). Enklast och billigast betalar du med mobilappen "Betala P", så se till att ladda ner den till din mobil. Räkna med lite tid för att hitta parkering och att promenera till Alviks Kulturhus.

Karta (röd pil anger gångväg från spårvägarna):

Alvikskarta

Flygfoto:

Alviksflygfoto

 

 


allegården

Medlemsträff i Göteborg 24 augusti 2019

Plats: Allégården, Södra Allégatan 4

Tid: Lördag 24/8 kl. 13–16 (ca)

Notera att denna träff redan ägt rum!

Med start i år kommer UFO-Sverige att hålla medlemsträffar ute i landet, för att ge ett mervärde till våra medlemmar och en möjlighet att träffa likasinnade.

Nu bjuder vi in alla ufo-intresserade till en avslappnad träff i Göteborg. Här kan du träffa oss som är engagerade i UFO-Sverige, lyssna på föredrag, ställa frågor, komma med synpunkter och diskutera ufo-fenomenet och vad vi gör i föreningen. 

Träffen består av två delar:

 

Öppen del, kl. 13–14.30 ca

Här får alla som vill vara med, man behöver inte vara medlem. Det blir föredrag och efterföljande frågestund. Kl. 13.00 börjar vi och planerar att avsluta vid 14.30-tiden.

Föredragen kommer att handla om UFO-Sveriges verksamhet, lokala ufo-fall från Göteborgstrakten, och arkivet AFU i Norrköping.

Föredragen hålls av ordförande Anders Berglund och vice ordförande Clas Svahn.


 

Intern del, kl. 14.30–16 ca

Här krävs det medlemskap i UFO-Sverige 2019 för att vara med. Det räcker alltså inte med att vara prenumerant på våra tidskrifter.

Här får du reda på mer om hur UFO-Sverige arbetar och vad som händer i ufo-frågan just nu. Vi har också ett lotteri med fina bokpriser.

Det blir diskussioner och samkväm mellan styrelsen och medlemmarna. Hur man kan hjälpa till i föreningen är en av frågorna.

Starttiden är ca kl 14.30 och vi håller på till ca kl. 16.

 

Du kan bli medlem på plats om du är intresserad av den interna delen, medlemsavgiften är 200 kr. Det går också bra att bli medlem redan nu via den här webbsidan.

Det går bra att komma lite senare eller gå lite tidigare, beroende på vilka tider som passar dig. Notera dock att starttiden för den interna delen är preliminär och beror på hur lång tid den öppna delen tar. Det kommer att finnas drycker, böcker och tidningar till försäljning. Man kan också ha med egen dryck eller förtäring.

Du kan betala med kort, Swish, eller kontant (men då helst med jämna pengar).

medlemskort

Mellan den öppna och interna delen har vi en paus då vi tillfälligt utrymmer och möblerar om i lokalen. Därefter kommer bara medlemmar att släppas in. NOTERA: det underlättar mycket för oss om du har med dig ditt medlemskort som skickats med post till alla medlemmar. Har du nyligen blivit medlem kan du istället visa upp ett kvitto på inbetalningen.

Boka nu in lördag 24 augusti om du har möjlighet att ta dig till Göteborg. Du får gärna meddela oss om du tänker komma så att vi vet ett ungefärligt antal. Gör detta antingen via vårt event på Facebook, eller till Thomas Michanek via epost eller telefon (0703-44 88 92). 

Hjärtligt välkommen!

Längst ner finns kartor som visar var Allégården ligger, adress Södra Allégatan 4.

Så här tar du dig till Allégården:

  • Om du kommer med tåg/buss till Göteborg Central eller bussterminalen: Gå till Drottningtorget eller spårvagnshållplatsen Nordstan precis utanför stationen. Ta spårvagn 1, 3, 6, 9 eller 11 till Järntorget, vilket tar 10-15 minuter. Om du inte har kort eller mobil-app med Västtrafik kan du betala enkelresa med bankkort på spårvagnen (31 kr). Från Järntorget promenad 250 m österut längs Södra Allégatan. Att promenera hela vägen från stationen tar ca 20 minuter.
  • Om du kommer med bil till Göteborg: Enklast är att köra in på E45 söderut och åka genom centrum via Götatunneln. När Götatunneln slutar, ta avfarten mot Centrum Syd och sväng sedan vänster till Järntorget. När du passerat Folkets Hus (på din vänstra sida), ta vänster mot Haga. Passera Järntorget (på din högra sida) och kör rakt fram. Håll till höger och sväng av mot Haga. Nu kommer du in på Södra Allégatan. Kör förbi Allégården på höger sida, ta sedan höger in på Skolgatan, där finns infart till ett parkeringshus (19 kr/timme). Är det fullt där får man köra till parkeringshuset Pedagogen på andra sidan vallgraven, eller parkera längs med Sahlgrensgatan (30 kr/timme).
  • Om du har funktionshinder finns en särskild ingång med hiss på höger sida av Allégårdens byggnad. Ring oss på 0703-44 88 92 så vi kan släppa in dig.

Översiktskarta:

Karta Göteborg

Detaljkarta (blått streck anger körväg till P-hus):

Karta Allegården