I en glänta i utkanten av Ängelholm står ett monument föreställande ett flygande tefat, gjutet i betong och med spåren efter landningen i cirklar runt sig. Monumentet restes av Gösta Carlsson, även kallad Pollenkungen, för att minnas det möte han sa sig ha haft på platsen den 18 maj 1946.
Händelsen, där Gösta Carlsson mötte varelser som verkade arbeta med att laga den trasiga farkosten, har kallats Sveriges mest kända observation av ett ufo. I dag är den ett känt turistmål och lockar tusentals intresserade varje år.
De föremål som Gösta Carlsson sa sig ha hittat på platsen, en kristallstav, en guldring och ett par muggar, kittlar än i dag fantasin trots att de är försvunna sedan många år.
Nu har UFO-Sveriges Clas Svahn publicerat en ny upplaga av den sedan länge utsålda boken ”Mötet i gläntan” som han skrev tillsammans med Gösta Carlsson 1995 och som kom i andra upplaga 2015. I den nya versionen berättas hela historien i detalj med nya uppdateringar och nya bilder om vad som har hänt sedan dess.
Boken är snyggt inbunden med mjuka pärmar och rikt illustrerad över de 350 sidorna. Den gavs ut av bokförlaget Parthenon i samarbete med UFO-Sverige men finns nu i AFU:s Shop att beställa. Länk nedan:
Är du på plats i Ängelholm går boken att köpa direkt på Akademibokhandeln (Killbergs bokhandel) på Storgatan 56A.
Som flera av er som läst den nya upplagan märkt så slutar raden på sidan 65 mitt i en mening: ”Vi kommer att…”. Men ni missar inget väsentligt. Det skulle stå: ”Vi kommer att återkomma till detta längre fram i boken.”
Den här sidan innehåller information om Gösta Carlssons observation den 18 maj 1946 och de undersökningar som jag, Clas Svahn, har gjort kring händelsen.
2 svar på ”Mötet i gläntan”
Hej, Eva!
Och ursäkta mitt mycket sena svar. Jag hade faktiskt inte koll på att det gick att kommentera på den här sidan eftersom det inte var jag som skapade mallen till den.
Men du ska ha stort tack för de vänliga orden och roligt att du hittade länken via Facebookgruppen!
Allt gott!
Clas
Fint arbete du gjort. Din länk hittade jag via Facebookgruppen ”Utflyktstips i vårt fina Skåne”.