#Verklighetenbakom

UFO-Sverige

Ante Jonssons möte på vintervägen

Händelserna kring Ante Jonsson och hans närkontakt är välkända för varje ufointresserad. Under många år har han varit Sveriges mest kända kontaktperson, möjligen med undantag för Gösta Carlsson i Ängelholm.

 

 #Verklighetenbakom

UFO-Sverige

Händelsen vid Ariel School

Ufofenomenet är ett globalt fenomen. Från alla kontinenter på vårt jordklot kommer rapporter om observationer av till synes egendomliga föremål. Den kanske allra mest kända ufoobservationen från Afrika inträffade fredagen den 16 september 1994.

 

 #Verklighetenbakom

UFO-Sverige

Ufo och Bajkalsjön

Vad döljer sig under havets vågor? Eller under vattenytan till en sjö? Det brukar hävdas att vi människor vet mer om månens yta, än om vad som döljer sig på bottnar världen över. Det hänger ihop med vad man kan se med blotta ögat.

Ska man med egna ögon se vad som kan gömma sig på djupen måste man dyka. En många gånger farlig och dyr aktivitet som bör lämnas åt proffsen. Att sjöar och hav har blivit platser för mystik är inte så konstigt när man tänker efter. Vi ska här ta en liten titt på Bajkalsjön – en av Rysslands största sjöar där ufofenomen blivit en del av sjöns mystik.  

[Clas Svahn om varför historien om Bajkalsjön är en bluff.]

 

 #Verklighetenbakom

UFO-Sverige

Händelserna i Vallentuna

Det som inträffade i norra Vallentunaområdet koncentrerades till ett några kvadratkilometer stort område med få hus och många fält. Militär och privatpersoner kämpade för att försöka lösa gåtan. Och radio, teve och tidningar rapporterade.

Exakt hur många iakttagelser av märkliga fenomen som gjordes vet ingen säkert, men 76 rapporter från 31 personer finns registrerade i de sammanställningar som gjordes. Några exempel: En bonde i Vaxtuna såg ett orangefärgat klot som verkade skicka strålar mot marken och blev själv träffad av en. I Ormsta såg en byggmästare och hans son ett klot som med ryckiga rörelser gick mot norr. Från Granby gård sågs flera lysande föremål röra sig över himlen.

Tidningsrubriker som ”Vad är det som pågår i Markim?”, ”Rapporterna samstämmiga” och ”Jag åkte med rymdfolket” speglade mystiken. 

 

 #Verklighetenbakom

Bo

Händelserna vid Djatlovpasset

En kylig februarinatt 1959 omkom nio ryska studenter när de var ute på en skidexpedition i södra Uralbergen. Efter att en räddningsstyrka funnit deras övergivna tält på en otillgänglig bergssluttning hittas så småningom kropp efter kropp.

 

Läs mer!

 

 

 #Verklighetenbakom

UFO-Sverige

Mysteriet med kristallcirkeln

Eller Vikernfallet som ufointresserade kanske känner det mer som. Fenomen i naturen kan vara mycket fascinerande och i detta speciella fall är ovanliga cirklar eller hål i isen en av komponenterna. Hålen liknar ofta dem som en pimpelfiskare borrar upp medan cirklarna är betydligt större och formas på istäckets ovansida. Som så många andra udda fenomen är de dåligt dokumenterade och svåra för en forskare att undersöka.

 

 #Verklighetenbakom

UFO-Sverige

Mysteriet på månens baksida

Ljudet påstås låta som det kommer från en annan värld. Vilket kanske inte är så konstigt. För besättningen i månlandaren och kommandomodulen på Apollo 10, den sista färden innan månlandningen skulle genomföras i juli 1969, befann sig på månens baksida och visste inte vad de skulle tro.

Läs mer!

 

 

 #Verklighetenbakom

Spökraketerna – den största gåtan

US

Det är svårt att säga exakt när den första observationen av en spökraket gjordes. Men kanske kan man sätta datumet till den 21 maj 1946 då två oberoende personer som befann sig i Stora Mellösa utanför Örebro rapporterade till polisen att de sett ett raket- eller zeppelinarliknande föremål flyga över himlen. Det ena vittnen tyckte sig se ett par korta vingar medan det andra inte såg några alls. Den 28 maj använde Aftonbladet för första gången ordet ”spökraket” i en rubrik och efter det började begreppet att få spridning.

 

 

UFO-Sverige
X

Tyvärr!

UFO-Sverige