Frankrike 1965 - Farkost landade i lavendelodling

Lantbrukaren Maurice Masse var den 1 juli 1965 tidigt ute på sin lavendelodling och arbetade. Platsen heter Valensole och ligger i södra Frankrike. Den senaste tiden hade Maurice och hans far upptäckt att någon hade plockat skott ifrån plantorna, men man hade inte lyckats avslöja tjuven.

 

Läs mer!

 Hessdalenfenomenen

I december 1981 formligen exploderade den 12 kilometer långa dalen av ljusfenomen i alla färger och former. Befolkningen i dalen berättade om farkoster som var sa nära så att de kunde kasta sten på dem.

 

 

Närkontakt i Finland

Det var onsdagen den 7 januari 1970 klockan 16.45 i byn Imjärvi, 16 kilometer nordnordost om Heinola stad i södra Finland. Skogsarbetaren Aarno Heinonen, 36 år, och lantbrukaren Esko Viljo, 38 år, var ute på en träningstur på skidor. Båda har varit aktiva skidåkare och orienterare. De är helnykterister och icke-rökare.

 

Läs mer!

 
Norge 1991 - Farkost svarade på blinkningar

Långt inne i en av Norges vackraste fjälltrakter, Setesdalsheiene, belägen i sydvästra Norge cirka 10-15 mil nordost om Stavanger, ligger en liten sjö som har fått namnet Öydeskyvatn. Området består av vild natur, långt från civilisationens vägar och bilavgaser. Ingen hade väl någonsin tänkt att just detta ställe skulle bli känt långt utanför landets gränser. Inte som turistattraktion, utan på grund av något underligt som inträffade där påsken 1991. Sju personer blev vittne till något oförklarligt. En av observatörerna, lärare Signe Mjåland, tog kontakt med UFO-Norge och på så sätt blev vi inblandade.Nytt ljus över Socorro-fallet

Det är den 24 april år 1964 och polisman Lonnie Zamora har just tagit upp jakten på en fortkörande bilist. Jakten kommer emellertid snart att avbrytas när något märkligt fångar hans uppmärksamhet. Han hör ett starkt ljud samtidigt som han ser något som flammar vid sidan av vägen. Händelsen som nu följer ska så småningom bli ett av de klassiska UFO-fallen i historien.
Rendlesham - Okänd farkost landade vid kärnvapenbas

Det är den 26 december 1980, dygnet har just börjat och på radarstationen i Watton dyker ett okänt eko upp på väg på en sydvästlig kurs. Radarpersonalen följer utslaget på sina skärmar men lyckas inte identifiera planet innan det försvinner över Rendlesham Forest, bredvid den flygbas som då hade Natos största lager av kärnvapen. Personalen enas om att det är deras utrustning som spelat dem ett spratt.

 

 

UFO-Sverige
X

Tyvärr!

UFO-Sverige