Göteborg 2017-08-13 -

Natten till söndag kör min sambo och jag hem från ett kalas. Vi åker på Boråsvägen, riksväg 40, precis i höjd med Stora Delsjön alldeles innan Burger King. Runt tio över åtta ser jag från passagerarsättet någonting till höger om mig genom rutan, ett föremål ganska högt upp på himlen. Jag såg lampor som blinkar i rött och grönt och har såpass bra sikt att jag kan urskilja att objektet är runt eller ovalt. Det påminner varken om ett flygplan eller en helikopter då det rör sig hackigt. Det flyger inte rakt utan jag tycker att det rör sig lite fram och tillbaka. Föremålet rörde sig framåt men det som fångade min uppmärksamhet var att det inte följde ett rakt spår så som t ex flygplan gör. Utan det åkte i små, små cirklar samtidigt som det åkte framåt. 

Status: Rapporten är under utredning. 

Skara 2013-07-01 -

På väg till jobbet på cykel klockan 06.44. I början av cykelvägen hoppar en varelse fram och närmar sig väldigt snabbt. Varelsens skor är som skålar som skrapar i marken, det hela är mycket konstigt.  Först tror jag att det är en människa, men när den är två meter i från mig får jag en chock då jag ser att varelsen saknar hår, öron och näsa. Den har liten smal springa med ett finmaskigt nät i stället för mun. Den följde mig med sina breda, men smala ögon när vi möttes. Ögonens färg är väldigt gula med små svarta pupiller. Jag vänder mig om när jag kommit ytterligare några meter in på en sidoväg och ser då att varelsen är på väg att försvinna, då jag kan se rätt igenom dess kropp.

Status: Rapporten är under utredning hos Skaraborgs Ufoförening.

 

Vallentuna 2017-07-20 -

Klockan är ungefär 01.00 på natten när observatören ser något genom ett fönster i riktning mot en plats som kallas för vargmötet. Kvinnan går fram och tittar genom fönstret och får då se ett föremål närma sig. Hon uppfattar det som cirka två meter stort, triangulärt och mörkt orange till färgen, men utan egna ljuskällor. Det rör sig i en sydostlig färdriktning ut över en sjön, i närheten av bostaden. Då närmar sig ytterligare ett likadant föremål, men från motsatt riktning, också ut över sjön. Det båda föremålen stannar intill varandra, innan de vänder och försvinner i samma riktning som de kom.  Föremålen återkommer ytterligare en gång för att göra samma manöver igen över sjön, innan de försvinner för gott. 

Status: Under utredning.

 

 

Göteborg 2017-07-05

Onsdag den 5 Juli runt kl. 14.00 - 15.30. Då såg jag från bussen på väg hem från jobbet en grå vit sak på himlen som stod still i luften över Askim torg där jag bor. När jag gick av min buss och gick mot mitt hem och så drog föremålet iväg in mot staden väldigt snabbt. Det åkte inte med vinden det drog iväg av sig självt. Det var högt över träden svårt att bedöma höjden. Föremålet såg ut att ha en inåtgående form lite likt ett paraply som slutar nedåt men det var endast en del utav föremålet (ena sidan) som var format på det viset. I övrigt så var formen på föremålet triangulär, rektangulär eller möjligen femkantig. Från att föremålet började röra sig tills det hade försvunnit tog ca 5 sekunder. 

Status: Rapporten är under utredning.

 

Långviken, Arjeplog 2017-06-18 -

Min fru och jag sitter på vår altan i vår stuga i Långviken, Arjeplog. Klockan är 16.25 på e.m. 2017-06-18 hör vi plötsligt något som klyver vinden över våra huvuden. Det kom över vårt hustak och försvinner i västlig riktning från vårt hus. Jag hinner se två föremål som försvinner på ca 25-30 meters höjd. Något djup på föremålen hann jag inte uppfatta. Min fru såg inte föremålen men hörde ljudet efter det. När jag pratade med min svägerska som har sin stuga 50 meter från oss så hade hon också hört det här ljudet. Men hon hade mera hört det som ett högt visslande ljud. Om jag skulle försöka beskriva formen på föremålet skulle jag säga rektangulärt. Kanske ca 15 cm högt och 50 cm brett. Om det var rundat eller spetsigt utåt kanterna kan jag inte säga i den hastigheten. Färgen var definitivt blyertsgrå eller mörkare.

Status: Rapporten är under utredning.

 

UFO-Sverige

Mellan Nedansjö-Rude, Sundsvall 6 juni 2017 -

Idag såg vi ett cigarrformat, vitt eller möjligen ljust metallfärgat föremål av större modell mot sydost vid Nedansjö, Riksväg E14. Det märkliga var att jag hann ta två bilder, men att föremålet inte syns på fotot trots att det tydligt sågs av både mig och min sambo visuellt, väldigt fysiskt tydligt några minuter, då den såg ut att sakta förflytta sig från norr mot sydost. Efter att vi åkt förbi en skogsdunge som skymde sikten, var den plötsligt helt försvunnen. Vi åkte i ostlig riktning, men himlen var täckt av moln, så solreflex kan det inte ha varit. Den var tydligt fysisk. Granskade himlen från Loböle resten av eftermiddagen men inget mer av den sågs. Farkosten sågs tydligt strax ovanför trädtopparna, men märkligt nog fastnade den inte på fotografierna. Rätt oförklarligt udda, cigarrformad, rätt tjock. Vad kan det ha varit för sort? Liknade en zeppelinare från förr, utan korg eller utan fönster. Enligt sambon var den ungefär 2 km bort. Uppskattade den som en buss, minst 30 m lång enligt min sambos uträkning. Han är van via jakt och försvar att bedöma avstånd. Jättesvårt var det att bedöma storlek och avstånd tycker jag, men intressant.

Status: Rapporten är under utredning hos rapportcentralen. Ytterligare vittnen i trakten kring Sundsvall uppmanas kontakta rapportcentralen på 018-555 000 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

 

Finjasjön, Hässleholm våren 1978-79 -

Observatören berättar om en äldre händelse som rapportcentralen emottagit: "Om jag minns rätt så låg jag i lumpen under 1978-79. Jag låg på P2 i Hässleholm och under en övning under våren (tror jag) på Hovdalafältet var vi på väg tillbaka mot regementet. Vi passerade Finjasjön och befann oss i en bärgningsbandvagn, på en höjd nordväst om sjön då plötsligt en av mina kamrater ropade att vi skulle titta till höger om oss. Högt över sjön syntes något som såg ut som en flygplanskropp utan vingar. En silverfärgad farkost med en rad fönster längst sidan och något avsmalnande i ändarna, vad jag minns. Farkosten såg ganska stor ut, men det var svårt att bedöma eftersom även avståndet var svårbedömt. Föremålet stod först stilla för att sedan försvinna i en hastighet som var helt otrolig. På grund av hastigheten tänkte jag först om det kunde vara någon form av spegelbild på himlen, men jag har ingen vettig förklaring till fenomenet. Vi var fyra mans besättning i vagnen som såg synen och så fort vi kom tillbaka till regementet kom andra värnpliktiga och ropade uppjagade och frågade om vi sett ufo-t. Det talades en hel del om det de närmsta dagarna. Flera år senare tog jag upp saken med en dåvarande arbetskamrat som legat på P2 samtidigt, men han var inte intresserad av att prata om det. Jag har inte haft kontakt med de övriga lumparkompisarna sedan vi muckade, men det borde finnas fler där ute som kommer ihåg händelsen. 

Status: Rapporten är under utredning hos rapportcentralen. Personer som låg i lumpen på P2 i Hässleholm runt den aktuella tiden och som känner till händelsen får gärna höra av sig till rapportcentralen på 018-555 000 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Halmstad, sommar 2015 -

Denna händelse utspelade sig i Halmstad vid Vallåssjön 2015. Jag skulle ut med morsan och hunden på en promenad, började gå ner mot sjön hade träd i vägen och kollade inte upp förrän jag såg reflektorer över himmelen. Tänkte inte så mycket om det för hade träd som skymde det. Men sen såg jag en guldig pyramid som svävade och med en massa reflektorer som försvarsmaktens flyg hade koll på vilket även Hallandsposten rapporterade dagen efter! Försökt att hitta artikeln men hittar den inte. Skulle ta upp mobilen för att filma men hann inte. Det var en guldig pyramid hur sjukt det än låter och jag förväntar mig inte att någon kommer tro på mig men känns skönt att dela med sig detta hursomhelst. Detta är något jag aldrig kommer glömma. Hade jag haft video så hade det varit en dröm, men jag vet vad jag såg. Ni kan säga vad ni vill om detta. Men en sak vet jag säkert detta är helt omöjligt med dagens teknik oavsett vilken försvarsmakt i världen det rör sig om att kunna utveckla något sådant. Jag kanske låter som en galning men det jag såg det såg jag liksom. Har ingen anledning att ljuga om det.

Status: Under utredning.

Statusuppdatering: Flera försöka att fastställa datum med hjälp av tidningsartiklar har varit resultatlöst. UFO-Sverige har därför avslutat fallet.

 

Paris-Köpenhamn 2017-02-24 -

Så här rapporterar ett vittne till UFO-Sverige. "Jag var med om en otrevlig händelse när jag flög med ett SAS plan från Paris till Köpenhamn den 24:e februari. Skickade ett mail till SAS och frågade om händelsen. Jag fick ett svar, idag, 18:e april och blev inte nöjd med svaret. Jag var 100 % säker på att det var ett flygplan som passerade, men efter svaret från SAS började jag undra vad det kan ha varit! Det enda jag såg var en stor aluminiumsilvrig platta som flög över planet jag satt i och det kändes som farkosten som körde över oss skulle träffa oss, då det var så nära. Hela vingens ovansida (på mitt plan) flashade rött när det passerade. Väldigt märklig och skrämmande upplevelse."

Status: Rapporten är under utredning hos rapportcentralen.

Statusuppdatering: Föremålet har identifierats som en Airbus A320.

 

Lund, augusti 2016 -

Så här skriver ett vittne till UFO-Sverige: 

Detta ägde rum i sommar 2016. På en promenad, mitt i ljusa dan, i en stor öppen parkering i Lunds utkant ser jag något röra sig i himlen. Jag fick titta länge på den för att uttyda vad jag såg, för en sådan struktur har jag aldrig sett tidigare.

Utan något tvivel såg jag ett cylinderformat objekt, vitt och liggande vågrätt. Det var avlångt, och såg ut att vara helt platt i ändarna (cirklar?). Det svävade från norr emot söder, utan någon anmärkningsvärd fart. Jag nämner farten för att jämföra det med ett flygplan. Detta var inget flygplan, och solen stod inte vid någon udda vinkel för att skapa någon synvilla. Den lämnade heller inga spår efter sig.

Objektet flög i lägre höjd än vad flygplan gör i detta område av lund, de brukar vara svårare att urskilja. Denna kunde man däremot se. Att den flög närmare marken än ett vanligt flygplan pekar på att den därmed måste ha rört sig saktare än ett sådant också, för det tog ett bra tag för den att korsa över horisonten (trädlinjen, min sikt), skulle vilja säga 4-5 min.

Med tanke på avståndet skulle jag därmed också vilja spekulera kring dess storlek. Mindre än ett kommersiellt flygplan, möjligtvis som 2-3 bussar stående efter varandra. Det var helt vitt, förutom skuggan på undersidan som antydde att den var cylinderformad. Inga utåt stickande delar. Inga spår i himlen. Sakta. Inga svängar, utan följde endast en rak sträcka från norr emot söder.

Jag kom att tänka på detta väldigt nyligen när jag stötte på liknande berättelser från folk i USA som kallar de för "cigarr-shaped UFOs". Tar jättegärna del av all information ni har, och ger gärna mer detaljer om ni har detaljerade frågor. Det fanns tyvärr ingen möjlighet till bild (kameran fungerar ej på min telefon) och trots att andra gick omkring i parkeringen verkade ingen tycka det var något anmärkningsvärt med den.

Status: Rapporten är under utredning. 

Statusuppdatering: Avsaknaden av specifikt datum har gjort att UFO-Sverige fått avsluta fallet utan att några undersökningar varit möjliga. Det kan däremot konstateras att beskrivning av föremålet har stora likheter med ett solbelyst flygplan på stort avstånd. 

 

Örebro 2017-03-28 -

UFO-Sverige

Så här rapporterar en observatör det han såg i Örebro den 28 mars i år: Vid Karlslund, i utkanten av Örebro, såg vi ett föremål som flög lågt och långsamt över himlen. Det hade minst tre starka lyktor i bredd i fronten och påminde inte alls om ett flygplan (Örebro flygplats ligger ju annars i närheten). Vi iakttog det från bilen och jag lyckades filma 30 sekunder med mobilen (stillbild ur filmen här till höger). Sedan steg vi ur och fortsatte att följa föremålet med blicken medan det ljudlöst avlägsnade sig över ridskolan i nordostlig riktning. Bakifrån såg man tydligt två blinkande ljus i bredd. De var svagare och färre än lyktorna i fronten, men ändå mycket tydliga. Man hörde inte något ljud, trots att föremålet, på grund av sin relativa storlek, föreföll flyga mycket lågt, som sagt.

Status: Rapporten är för närvarande under utredning.

Statusuppdatering: Föremålet anses vara identifierat som ett inrikesflygplan av typen Jetstream 32, som flög mellan Malmö och Örebro.  

 

Söderköping 20170311 -

Lördag kväll den 11/3 cirka 22.30 i Sankt Anna skärgård. Några grader kallt, klart och fullmåne. Min fru blickar upp mot himlen mot öster och ser vad som tycks vara ett litet vitt streck på långt avstånd. Ropar till mig för att jag också skall se fenomenet. Kikar upp mot himlen mot "strecket" och ser också 3 andra en bit från det första. Alla 4 tycks vara helt stilla och rör sig inte. Med  kikare observerar vi "strecken". Vi ser då flera ljus som i en elliptiskt bana snurrar runt, ömsom vinklade vänster, ömsom höger. Alla fyra uppför sig likadant.  Från marken ett litet ( 3-5 cm ) vitt streck på himlen och i kikare något helt annat. Strecken var lodräta. Med kikare snurrade ljus runt och i hög hastighet och i elliptiska banor. Kunde inte se vad ljuset snurrade runt omkring. Var lika svart som natthimlen. Några jag pratat med tror att det var drönare? Har själv aldrig sett drönare på natten..... men fyra stycken synbarligen stillastående på samma höjd. Och, med detta snurrande ljus i hög hastighet. Troligen flera varv runt "vadå" på en sekund. En mycket konstig syn och vad kan det ha varit?

Status: Rapporten är under utredning hos rapportcentralen.

Statusuppdatering: Rapporten är tills vidare delegerad till UFO-Sveriges utvärderingsgrupp, som kommer att titta djupare på denna i slutet av året.

 

Bolid lyste upp Uppsala med omnejd. 

En mycket stor och ljus bolid syntes i Uppsalatrakten 21.30 på måndagskvällen, men även i andra delar av Sverige men även i delar av Finland. Boliden gav ett grönt-blått sken, och var så kraftig att hela himlen lystes upp. Boliden detekterades av Allskykameraprojektet som drivs av Uppsala unversitet. Andra möjliga kameror av samma typ missade boliden på grund moln.

I en rapport från Strängnäs till UFO-Sverige beskriver ett vittne händelsen. "Ett ljusspridande föremål kommer igenom molnen i extremt hög hastighet. Inget ljud hörs. Observationen i nord, nordöst. Riktning snett ner mot marken från öster mot väster. Jag är en skeptiker och misstänker att det glimmat till i glasögonen men när jag tittar på hunden ser jag att även hon tittar i samma riktning. Aldrig sett något liknande och jag är mycket ute i naturen och har inget liknande att jämföra med." Rapportören undrar slutligen om det kan ha varit en meteor, vilket är en bra förklaring även om denna var mycket större än en vanligt meteor.

En annan observatör som såg boliden från Lidingö skriver: ”Jag sitter just nu hemma i soffan och såg något som jag inte sett på ett tag, närmare bestämt på två år. Ett starkt, vitt, stort centrerat sken/blixt. Som en kamerablixt som lyser upp större delen av himlen i en millisekund. Vad kan detta vara?”

En observatör från Stockholm skriver: ”Tänkte bara kolla med er om ni fått in några rapporter om blixtar/blått ljus över sthlm? Jag kom hem från en promenad för en halvtimme sen och på vägen hem blev jag och en herre framför mig vittnen till något som såg ut som blixtar som lös upp himlen över gärdet i sthlm. Det var åt det blåare tonen, ganska kort. Snarlikt blixtar men ingen åska eller knall från fyrverkeri hördes. Bolid var min tanke men kanske för optimistisk att tro det...”

UNT

Aftonbladet

Status: Bolid, större "rymdsten".  

Jessica Dellsjös film tagen i Saltsjöbaden och som visar boliden.

 

 

 

Gnesta 2017-02-25 -

Jag och min sambo var ute på gården för att fota fåglar när min sambo såg någonting som glimmar bakom ett flygplan i sydostlig riktning. Jag hann med att ta ett foto med full zoom innan planet försvann in i ett molntäcke.

Status: Under utredning RPC

 

En bild från filmen.

Paracas, Peru 2017-01-21 -

En person som var på semester i Peru tog under en båttur den 21 januari ett filmklipp som han i efterhand har upptäckt ett antal tillsynes avvikande föremål på. Under båtturen strax väster om Baracas kust så lämnades en GoPro kamera i rullning under flera minuters tid utan att någon vid tillfället tittade i kameran. När klippet sedan gicks igenom så upptäckte fotografen ett antal punktformade föremål som rör sig hastigt igenom kamerans synfält. Det första föremålet syns 14 sekunder in i filmen och liknande föremål syns sedan sporadiskt under stor del av klippet. 2 min och 33 sekunder in så syns ett av dessa föremål under en lite längre tid när det passerar kameran. 

Status: UFO-Sverige har kommit fram till att det som syns i klippet med god sannolikhet är ett antal fåglar. De fåglar som liknar punktformade föremål är troligtvis en mindre sort än dem som det syns massor av på filmen i övrigt. Den lägre höjden kan då tänkas resultera i att de blir solbelysta underifrån på ett tydligare sätt av det reflekterande solljuset från vattenytan. De större fåglarna är troligtvis på ett större avstånd och nås inte av det reflekterande solljuset från vattenytan på samma sätt som de mindre fåglarna på lägre höjd. Därför ser de större fåglarna mörka ut. En genomgång av filmklippet visar även att det går att urskilja antydningar till vingrörelser hos föremålen. Med anledning av den detaljen så skulle även en del utav föremålen kunna vara insekter istället för fåglar. ​

 

Vittnets fotografi från Staffanstorp.

Staffanstorp, September-Oktober 2016 -
Väldig skeptisk till ufohistorier, men detta såg jag för någon månad sedan. Jag funderar fortfarande på vad det kan vara. Jag var ute med hundarna och de började stirra på något och titta på mig istället för att springa runt och nosa och jaga varandra som de brukar. Tittade runt och fick se en boll på himlen som svävade och lyste väldigt starkt, nästan så jag blev bländad. Flygplan tänkte jag först, men plötsligt såg jag en till komma från den första svävande bollen. Den första sjönk och steg lite och den andra åkte upp och ner. Det varade i ca 30-40 sekunder och sedan var det helt borta. Hann med att ta upp telefonen och ta ett kort. Vet fortfarande inte vad jag sett.

Status: Rapporten är under utredning.

Statusuppdatering: UFO-Sverige har arbetat efter teorin om att det rör sig om flygtrafik och eller hobbydrönare. Men eftersom väsentliga data från bildmaterialet saknas så kan man inte säkerställa vad föremålet i bilden är.

Kristianstad 2007

En eftermiddag under sensommaren 2007 var en person på väg hem till sin gård i Kristianstad. Han såg då ett tiotal runda skivor som hängde i luften och cirkulerade uppskattningsvis några kilometer utanför staden. Vittnet stannade och betraktade föremålen men när han sedan skulle fotografera skivorna så försvann dom iväg i en otroligt hög hastighet.

Status: Rapporten är under utredning.

Statusuppdatering: UFO-Sverige har avslutat undersökningen av rapporten då avsaknaden av datum gör det svårt att gå vidare.

Hällesåker 1996-10-10 -

Körde hem från arbetet 10 okt 1996 när jag såg en cylinde med falsar hänga ca 20 meter över ett par hus. Först trodde jag det var något som någon blåst upp och hissat upp i luften. Det fanns ingen lina synlig under och den stod helt stilla i luften trots att det blåste rätt kraftigt från syd.

Cylindern var ca 1 meter hög med ca 6-8 kraftiga flänsar stående upp längs sidorna. Flänsarna borde varit 4-5 cm breda och slutade 10-15 cm fån botten och toppen. Färgen var mörkt militärgrön. Jag kom som närmast ca knappa 80-100 meter men den var mycket tydlig. Även en tunn tråd under hade synts då det var klart väder.

Detta hände nära Hällesåker nära Lindome strax söder om Göteborg på följande position som jag kollat upp på Google Earth. 

Jag vill beskriva denna upplevelse så här långt efteråt för jag burit med mig händelsen länge och jag vet att mycket siktats i denna delen av min hemtrakt. Jag arbetar i Kungsbacka och bor i Mölnlycke och passerar varje dag och tittar ofta upp mot platsen där jag såg detta. Inflygningen mot Landvetter flygplats från söder är bara någon kilometer öster om denna plats. Man hoppas ju alltid att få se något mer!

Status: Rapporten är för närvarande under utredning hos rapportcentralen.

Statusuppdatering: UFO-Sverige har endast kunnat dokumentera händelsen då den ligger för långt tillbaka i tiden för att kunna undersökas närmare.

Lagan 2016-07-12 -

Vad såg jag omkring kl 04.00 på morgonen 12 juli i år? På vägen tillbaka till min säng fick jag se något starkt sken i springorna på persiennerna. Postbilen tänkte jag och öppnade dessa. Ingen bil men snett över gatan någon meter utanför grannens häck var ett sken starkt som solen, det var kanske 2 meter brett och halvrunt, som om man kapat en boll en tredjedel uppifrån. Det var nästan ljust och de lampor som lyste kunde jag bara se glödtråden på. Jag tittade kanske ett par minuter på detta. så plötsligt slocknade det, ungefär som man släcker en lampa. Kan någon förklara vad detta var. 

Status: Rapporten är för närvarande under utredning.

Statusuppdatering: Någon förklaring har inte gått att finna i fallet, men UFO-Sverige har avslutat undersökningen då vidare åtgärder inte anses vara möjliga.

Eskilstuna vintern 2012 -

Jag vill börja med att säga att denna händelse tog plats 4 år sedan. Det var en onsdag vid början på vintern runt klockan 17, jag var ute på väg till mitt gym då jag hade gym pass 3 dagar i veckan måndag, onsdag och fredag. Det var mörkt ute och jag gick själv, när jag var på väg till busshållplatsen så såg jag en av mina grannar som gick med sin hund, hans hund betedde sig konstig och stirrade mot himlen och började skälla, tyckte inte det var så konstigt så jag fortsatte gå bara, efter ett tag så hörde jag alla hundar i trakten började skälla, tyckte det var lite underligt. Efter ett tag så började jag höra ljud, lät i början som ett flygplan, jag kollade upp men såg inget och fortsatte gå till min busshållplats, ljudet blev högre och det lät som det kom närifrån men jag tyckte inte att det var underligt för det brukar flyga helikoptrar lågt förbi några gånger runt mitt område. Så efter 5 minuters promenad kom jag fram till min busshållplats och när jag skulle kolla på upp buss tiderna på tabellen så hörde jag att "helikopter" ljudet blev högre och högre, och efter ett tag så började ljudet förändras, då tyckte jag att det var underligt så jag bestämde mig att kolla runt för att se om någon var i närheten som hörde det, men ingen var där.

Ljudet förvandlades helt efter ett tag till en form av susande ljud (som på film ett slags high pitched hovering sound). Till slut så såg jag något komma från trädtopparna, sakta svävande, ett slags fartyg. Det flög bara 5 meter bort ifrån mig, det var ett trekantigt fartyg men ett vit runt ljus i mitten och 3 vita runda ljus på varje hörn, jag blev chockad och rädd gick ner i mina knän av rädsla och panik, fartyget såg mig och stannade helt.

Det stängde av sina ljus och satte på 3 röda runda ljus på varje hörn med det vita runda fortfarande på, jag rörde inte på mig och kollade bara chockad, efter 10 sekunder så ändrades dom röda ljusen till grönt, jag kollade runt mig med det fanns ingen annan där, efter några sekunder så ändrade ljusen till vit igen och efter ett tag så släckte den alla ljus, jag såg skeppet som var svart silverlik trekantig, den var ganska tunn men fortfarande ganska stor. Till slut efter den släckte alla ljus så började den åka rakt fram in mot skogen, efter den åkte lite länge bort från mig så resta jag mig upp och tog fram min mobil, men den var så mörk att jag inte kunde filma den och då försvann den in mot skogen helt.

Jag sprang tillbaks hem igen. Jag vågade inte prata med någon om det jag såg, men jag vet att jag såg det, jag brukar t.o.m. ha mardrömmar om det vissa kvällar. Det var inte heller den sista gången jag såg det.

Status: Rapporten är för närvarande under utredning. 

Sundsvall 2016-10-26 -

Jag och en vän körde på E4:an vid Njurundatrakten i Sundsvall när vi såg en rad regelbundna ljus röra sig c:a 500 meter framför oss. När vi närmade oss det såg det ut som en farkost med en yttre cirkel av ljus och en mindre inre cirkel längre ner. Den tycktes röra sig med oss, men närmade sig långsamt tills den var precis ovanför oss. Då kunde vi se att ljusen bildade tre cirklar inuti varandra. Den inre bestod av fyra ljus, den mellersta av 7-8 ljus, och den yttre av betydligt fler. Det exakta numret kan jag inte säga då farkosten snurrade ganska fort. Vi förlorade sikt över den när den flög rakt ovanför oss, då biltaket var i vägen. Efter det såg vi den inte mer. Man kunde inte se några detaljer eller ens att det var en farkost, men säkert var att vi såg ljus snurra i cirkelformation. Det var för mörkt för att kameran skulle kunna fånga någonting på bild.

Status: Rapporten är under utredning hos RPC

Statusuppdatering: UFO-Sverige har kommit fram till att det med stor sannolikhet är strålkastare från marken som orsakat fenomenet.

Stockholm 2016-10-02 -

På kvällen den 2 oktober 2016 stod jag på balkongen och rökte och såg plötslig ljusa rundade "fläckar" som rörde sig åt olika håll på himlen, de ändrade ljusstyrka och form under rörelsen som var  i hastighet ungefär som när fåglar flyger ganska snabbt. Rörelserna uppfattade jag som liknande fåglars, men det var den enda liknelsen med fåglar jag kan göra. De verkade inte ha någon fast "kropp" Jag betraktade dem i ca 20 minuter. De verkade expandera samt dra ihop. Några var samlade nära varandra och var nästan stilla i luften. Medan de andra uppstod som från ingenstans, expanderade och försvann. Vissa gjorde en sväng som i en båge och i svängen expanderade de på ett sätt som såg ut som att de bredde ut vingarna. De verkade inte vara så högt uppe i luften. Jag skulle vilja ha en förklaring till vad jag såg. Har sökt men inte hittat något likadant på webben. Efter att jag hade betraktat dem en stund började filma med mobilkameran. 

Status: Det som beskrivs i rapporten är med största sannolikhet ljuset från en strålkastare på markplan som reflekterats emot molnbasen. Anledningen till att ljuspelaren inte gick att se beror på att luftskikten mellan molnen och markplan bestod av torrare luft och det fanns därmed inget som strålkastarljusen kunde reflekteras emot i de luftlagren. När ljuset från strålkastaren når molnbasen så reflekteras däremot ljuset emot molnen.

Åkersberga 2016 10 02 - 

Jag och min man var på väg hemåt med vår hund efter kvällspromenaden. Klockan var runt halv nio och det var mörkt ute. Plötsligt hörde vi ett konstigt läte över åkern. Det låter nästan som någon form av större fågel, men det är ett läte vi aldrig hört förut. Det kommer närmare oss och vi stannar för att titta upp i himlen och försöka se vad det är. Då kommer ett stort rektangulärt, mörkt föremål, likt en "stel" fallskärm sakta seglande över oss och vägen för att sedan försvinna in över trädtopparna i skogen.  Ljudet hörs från föremålet och försvinner med det. Längre framåt vägen hörs samtidigt likadant ljud, men det kan inte vara från samma föremål som det som just gled fram över oss. Vad var detta för något? Vi förstår ingenting.

Status: Rapporten nedan från Åkersberga är under utredning hos Stockholmsgruppen.

September 2015 Borlänge -

Sommaren 2015, runt september satt jag på baksidan av huset och tog en kopp kaffe med tillhörande cigarett. Det var en mulen och blåsig eftermiddag vilket gjorde att molnen och träden rörde sig snabbt. Jag satt och filosoferade över varför jag aldrig får se något intressant på himlen samtidigt som jag kastade ett öga in mot grannens tomt på höger sida. När jag vred tillbaka huvudet såg jag en svart triangelformad sak på himlen ovanför min ganska höga syrenhäck. Det var inte en triangel med lika långa sidor utan spetsigare och alldeles kolsvart. Det stod alldeles stilla utan att ge något ljud ifrån sig. Jag tittade på det i kanske fyra sekunder och plötsligt stack det iväg och in i ett moln i riktning mot Borlänge centrum.  Att avgöra storlek är väldigt svårt men om jag skulle ha sträckt ut armen och måttat så hade föremålet varit ungefär en centimeter mellan tummen och pekfingret. Jag kunde inte urskilja några andra detaljer på föremålet.

Fyra saker gjorde att jag reagerade på det jag såg: För det fösta så reagerar man på en svart triangel som hänger i luften. För det andra så stod det alldeles stilla trots att både moln och trädtopparna rörde sig ganska hastigt. För det tredje så var det väldigt svart. Verkligen kolsvart (vilket skulle kunna förklaras med de förhållandevis ljusa molnen i bakgrunden). Det fjärde var på det sätt som det stack iväg från stillastående. Från att ha stått prick stilla så stack det iväg i ganska hög, jämn fart. Ingen stigande acceleration som på en bil, utan direkt från 0 till 100 som om någon hade pausat något i flykt för att sedan hade tryckt på play vilket gjorde att det såg väldigt onaturligt ut.

Att det skulle ha varit ett flygplan eller en helikopter är jag väldigt tveksam till på grund av den ögonblickliga accelerationen och det faktum att det var helt ljudlöst (på det avståndet och den låga höjden så hade motorer hörts). Min nästa tanke var att det kunde ha varit en batteridriven drönare eller möjligtvis en fågel då fåglar till synes kan "stå stilla" i vinden. Men åter igen så rörde sig detta föremål inte på ett naturligt sätt, och dessutom så var det så pass stort.

Status: Eftersom rapporten saknar exakt datum gör det att UFO-Sverige lägger rapporten till handlingarna i brist på ytterligare uppslag att gå vidare med.

Karlskrona 2016-08-27 -

Såg vid 22.30- 23.00 den 27e augusti orangea föremål på hög i bra fart komma två och två intervaller. Från väster till öster. Själv såg jag 8 st och filmade två stycken. Vid tillfället låg vi på Dragsö camping och satt ute och var flera som såg och undrar vad det kan vara? 

Status: Troligtvis en formation av rislyktor. 

Älvsjö 2016-08-27 -

jag satt i köket vid kl 22:15 och observerade ett skarpt lysande som definitivt inte kunde vara ett flygplan, jag tog min kikare och såg då att det var skarpt lysande av olika färger rött, gult och grönt när både min fru och jag tittade i kikaren så stod det absolut stilla i minst 10-15 minuter formen var ungefär som ett päron höjden som de t stod på kan enbart gissas men säkerligen högre än vad ett passagerarplan går på det sjönk lite sen steg det lite och efter en tid så försvann det med en otrolig fart.

Status: Rapporten är under utredning.

Statusuppdatering: UFO-Sverige har kommit fram till att det med största säkerhet var stjärnan Capella i stjärnbilden Kusken.

Härnösand, Sommaren 1982 -

Jag gjorde lumpen vid KA5 i Härnösand under 1982. Vid den tiden spelade jag även fotboll i Vasalunds IF. När det lokala laget IFK Härnösand fick reda på detta så kom de överens med Vasalund att få låna mig under sommaren. De arrangerade så att jag fick låna ett hus av materialförvaltaren som låg helt avskilt ute i skogen en bra bit ifrån regementet.
Omkring midnatt den för natten satt jag och spelade kort med min flickvän. Jag satt med ryggen emot fönstret och helt plötsligt såg jag flickvännen stirra ut genom fönstret och sade, "kolla, vad fan är det där för något?" När jag vände mig om såg jag ett runt eldklot som stod helt stilla över trädtopparna ca 200-300 meter bort. Eftersom huset låg på en kulle så såg vi ner på föremålet. Jag öppnade fönstret men det var helt ljudlöst.
Helt plötsligt så rörde sig klotet i en perfekt sicksack rörelse till en plats ca 500 meter om min högra sida, och stod stilla i ungefär 5 sekunder, fortfarande helt ljudlöst. Efter det så gick klotet i en halvbåge rörelse tillbaka till platsen där vi såg den först gången. Efter några sekunder så drog klotet rakt upp i en sådan fart att eldklotet blev ett streck av ljus. Jag kommer ihåg att man kunde se ljuset från eldklotet avspegla sig på trädtopparna när den stod stilla. Läste i den lokala tidningen dagen efter att det var fler personer som såg fenomenet. 

Status: Rapporten är under utredning.

Statusuppdatering: UFO-Sverige har hittat en möjlig koppling till en observation som beskrevs i Västernorrlands allehanda 19820702. På grund av den långa tid som passerat har däremot ingen av rapporterna kunnat undersökas närmare.  

2016-08-11 Arvika -

UFO-Sverige har tagit emot en vacker bild på en soluppgång över Glafsfjorden. Fotografen som var ute för att ta en serie längre exponeringar på soluppgången såg i efterhand ett ett annorlunda föremål hade fastnat på en av bilderna.

Status: Det rapportören inte känner igen är spåret av en insekt. Bilden är tagen med 20 sekunders slutartid för att släppa in mycket ljus och få med mer av den dramatiska himlen. En extern lampa nära kameran och fotografen kastar ljus på björken i bild. Under dessa 20 sekunder som som bilden blir till fladdrar en insekt förbi nära kameran och gör ett häftigt avtryck. Insekten som troligen är något typ av nattfjäril har säkert intresserat sig för och sökt sig till ljuset där den hinner flaxa ett antal gånger samtidigt som den gör en fin sväng.

Tullinge 2016-08-11 -

Söderifrån kom ett ljus som var starkare än en stjärna och rörde sig mot mig. Jag tänkte att det troligen var ett flygplan och stod kvar och tittade. Det närmade sig sakta tills det kändes som att det inte var mer än 100 m bort. Då stod det still i luften. Sedan backade det otroligt fort snett uppåt och stod åter still ett litet tag innan det fortsatte framåt igen och gled ovanför mig. Svårt att tolka storlek eller höjd. Jag var helt förstummad och vet inte vad det var. Det åkte kanske i flygplanshöjd eller lägre. Om lägre så var det kortare än ett flygplan. Det hade flertal röda blinkande lampor underifrån samt ett par vita. Det var ett ovalt till trekantigt som det såg ut. Framifrån hade det tydligt två starka gula ljus. Det lät när de flög också så det var inget ljudlöst konstigt på så vis. Lät mer än ett plan. Det såg så litet ut då de närmade sig mig som ett litet klot en bit bort i förhållande till då det flög över.

Status: Rapporten är under utredning.

Statusuppdatering: Någon förklaring har inte gått att säkertsälla. UFO-Sverige har arbetat efter teorin att det rört sig om flygplang eller hobbydrönare.

2016-08-05 Pajala -

Jag åkte bil med min dotter kl ca 12.40 i Pajala, Kirunavägen. Plötsligt säger min dotter titta där, ett flygplan flyger och det är något vit föremål bakom den, ovanför den snett. Då tittade jag också upp, körde sakta, och såg det här vita föremålet liksom följa planet!  Planet lämnade rökfanan bakom sig. Men denna vita saken lämnade ingen rök. Medan jag körde tittade vi upp, ca 5-10 sekunder, och kunde se den röra sig bakom flygplanet. Sen när flygplan försvann i molnet, så plötsligt var det andra föremålet också borta. Av flygplanet kunde man se bara rökpelaren som kom efter den. Men denna vita prick verkade stor, rund, eftersom vi kunde se den med ögonen. Tyvärr hann jag inte ta någon bild.

Status: Föremålet är identifierat som en Boeing 737 från Norwegian, flygande från Kirkenäs till Oslo. Det andra, som direkt identifierades som ett flygplan, var en Boeing 777 från KLM, och flög på en lägre höjd, mellan Osaka och Amsterdam.

2016-07-31 Täby -

Jag såg något högt upp på himlen idag runt 12:00 - ganska precist som också filmades. Jag bor i Stockholm Täby - föremålet kom från väst och flög rakt österut. Det går att se föremålet lite lägre än mitten i filmen - silvrigt och glimmar till då och då av solreflexer. Det som fångade mitt intresse var att det kom ganska snabbt och att det inte hade några som helst k-strimmor efter sig. Jag tror nu inte att detta är ett UFO men det vore intressant att höra er synpunkt

Föremålet är identifierat som en Gulfstream G650 Jet

Ytterturingen 2016-07-22 -

Jag fotograferade ett passagerarplan som passerade över min gård och när jag tittar på bilden finns något med som jag inte såg när jag tog bilden.  Jag undrar om ni kan finna någon förklaring till det som finns på bilden.

Status: Föremålet i bild är med största sannolikhet en fågel som har dragits ut i kameran på grund av den egna rörelsen vid fotoögonblicket.

Ljungby 2013-11-28 -

Jag såg för 3 år sedan, den 28e november 2013, ett stort ljus i himlen som steg rakt upp och sedan försvann helt ur synfält. Det steg upp i rätt lugn takt, och sen ena sekunden så var det helt borta. Detta såg jag i en stad som heter Ljungby. Har lite bilder som jag tog på det. I någon av bilderna så ser man ett flygplan som passerar jämte, så det går ju att jämföra storleken lite grann (för ljusklotet var rätt stort). Har undrat i ett par år vad ljusklotet var för något, och fick precis reda på att ni utreder sånt här.

Status: Bilderna föreställer med stor sannolikhet en solbelyst kondenstrimma.

 

Sjön Erken, Norrtälje 2016-07-09 -

På kvällen den 9 juli så filmades två lysande föremål över sjön Erken utanför Norrtälje. Filmaren som i nuläget är anonym skickade in sin video till Youtube kanalen Secureteam 10. På klippet syns två lysande punkter som huvudsakligen hänger stilla i luften under flera minuters tid och hela filmklippet ska enligt Secureteam ha varat i 11 minuter. UFO-Sverige önskar nu komma i kontakt med den som som tog filmklippet över sjön Erken för att därefter kunna kontrollera föremålen i videon så utförligt som möjligt. 

Observatörens bild

Karlstad 2016-05-24 -

En kvinna höll på att filma ett pågående åskväder inifrån sin bostad i Karlstad. När hon sedan tittade på filmen så syntes ett långsmalt föremål passera framför kameran i mycket hög hastighet under någon sekunds tid.

Status: Föremålet i klippet har stora likheter med en insekt som flyger förbi kameran på nära avstånd. Sannolikt så har den passerat precis utanför fönstret som observatören filmar igenom och dragits ut i kameran.

Observatörens bild

Grödinge 2012 - 

Bilden är tagen sommaren 2012 i Grödinge. Det syns 2 vita streck på himlen, som ser ut att vara riktigt högt uppe i luften. Tyvärr var jag tvungen att hinna med en buss, så jag vet inte hur länge objekten var kvar på himlen. Men en sak är säkert. Det var inga vanliga flygplan med jetmotorer. Detta såg verkligen kraftfullt ut, mer som raketmotorer eller nåt annat flashigt.

Status: Bilden föreställer två kondensstrimmor. 

Vittnets skiss av föremålet.

Emmaboda Hösten 1983 -

Min observation ägde rum hösten 1983. Gick från mitt hem till min skola där klassen skulle träffas på kvällen. Då det är så länge sedan minns jag inte tiden o datum exakt. Det var dock efter solnedgång o mörkt ute, gissningsvis nov-dec. När jag kom ut på parkeringen vid hyreshusområdet där jag bodde tittade jag upp och fick syn på ett föremål som glödde rött och flög sakta över himlen. Observerade detta under någon minut innan det försvann utom synhåll. Storlek o flyghöjd är svårt och säga, ganska högt upp men inte så högt som ett flygplan. Formen är lite svår o beskriva, påminner om en flygplanskropp men man skulle kunna säga att den delen som motsvarar passagerardelen i ett flygplan var formad som ett "ruter" (tänk kortlek) sedan ett par mycket breda och korta vingar som avslutas på varje sida med samma ruterform som mittpartiet. Jag kunde se formen tydligt och objektet glödde som sagt rött.

 

Status: Tyvärr för gammal för att kunna undersökas på ett konstruktivt sätt. Avsaknaden av datum gör det ytterligare mer komplicerat. Därför har rapporten dokumenterats och lagts till handlingarna.

 

Enviken 2016-06-26 -

Två kvinnor befann sig i ett bostadshus i Enviken söder om Falun när de fick se en ljusprick lysa upp i söder. Pricken lyste i rött och befann sig lågt på himlen strax ovan trädtopparna bortanför en sjö som ligger intill bostadshuset. De iakttog föremålet under ca 40 minuters tid och det rörde sig sakta västerut medan det sänkte sig successivt på himlen. Föremålet försvann till slut bakom trädtopparna. Då dök det upp ytterligare en ljuspunkt som lös i ett mer vitaktigt sken och betedde sig på precis samma sätt som det första föremålet.

Status: De iakttagna föremålen har identifierats som Mars och Saturnus. 

 

 

Köpenhamn 2016-06-11 -

 

Lördag 11 juni 2016 kl 15.00 ca och en timme framåt.
Helt klart väder med blå himmel. Jag håller ofta koll på flyg in mot Kastrup på grund av ett gammalt flygintresse. Tror inte själv på UFO men gjorde alltså en mycket märklig observation (den går säkert att förklara varför jag nu kontaktar er. Jag engagerade även en granne som hade en vanlig fältkikare till hands. Jag observerade ett objekt som tyckes mig vara på mycket hög höjd, långt över marschhöjden för trafikflyget.

Objektet hade inledningsvis formen av ett w med någon avlång formation under w:et. Objektet hade en klart lysande orangelila färg som påminde om någon slags dagsljusfärg, objektet lyste klart. Det som drog till sig min uppmärksamhet var att objektet stod helt stilla. Jag hade en hållpunkt i förhållande till skorstenen på huset. Först trodde jag att det var någon form av hängglidare eftersom "kroppen" under w:et kunde vara formen av en människa, men stillaståendet och höjden talade emot det. Efter ca 20 minuter började så formationen röra sig österut mot Skåne.

Efter en kvarts förflyttning började så den undre delen att skilja sig från w:et. Delen delades i sin tur upp i två delar. Dessa två delar rörde sig bort från w-formationen för att avslutningsvis närma sig w- formationen igen. Efter en timmas observation försvann formationen ur mitt synfält. Aldrig sett något liknande, därför detta mail! Har ni info så är jag intresserad av att veta vad detta var.

 

Status: Rapporten är under utredning.

 

Statusuppdatering: UFO-Sverige har ännu inte funnit någon förklaring till observationen. En teori som varit aktuell är att det rört sig om fler kondensstrimmor.

 

 

Falun 2016-06-10 -

Strax före tre på natten till den 10 juni vaknade jag och min fru av ett högt oväsen från gatan. Vi bor i centrala Falun. Den första tanken, inifrån sovrummet, var att det brann hos grannen och att brandkåren var där och sprutade en högtrycksstråle mot någon metallkonstruktion. När jag öppnar ytterdörren för att kolla vad som händer, så möts vi av ett öronbedövande oväsen. Det lät som en löv blås eller högtryckstvätt av astronomiska proportioner. Man hade behövt hörselkåpor.

Jag gick runt kvarteret utan att kunna lokalisera ljudet. Det fanns över huvud taget ingenting som såg ovanligt ut. Det var en helt vanlig tyst och ljus sommarnatt, något blåsig och kylig, utan tillstymmelse till ryska bombplan eller militärövningar eller rymdskepp. Jag spelade in delar av ljudet, som pågick av och till i kanske 20 minuter. Tyvärr finns inga referensljud som kan indikera hur högt ljudet faktiskt var. Det var ingen löv blås. Det var ingen högtryckstvätt. Det var alltför många decibel för en liten maskin.

Det hela avslutas med ett ljud som förde tankarna till en metallkonstruktion som bågnar ner och faller på plats. På morgonen ringde vi polisen, men de visste inte vad det var. De hade fått ett par telefonsamtal och skickat ut en patrull utan att kunna härleda ljudet. Till vår förvåning var det inte dagens stora samtalsämne i Falun. Folk måste ha sovit väldigt tungt. En kollega som hört ljudet hade bara gått upp och stängt fönstret, utan att bry sig vidare. Idag har vi googlat runt på oförklarliga ljud. Det sista avslutande ljudet lät väldigt likt s.k. sky trumpets, fast det varade bara 5-10 sekunder.

Status: Ljudet har identifierats och härrörde från ett driftfel vid värmeverket i staden. I samband med felet så blåste det ut ånga över taket via säkerhetsventilen på verket vilket orsakade det höga ljudet.

Bästekille, Skåne 2015-07-25 -

Jag kollade igenom mina gamla bilder då jag hittade en bild med något skumt föremål i luften, detta var sommaren 2015 och jag minns att bilden inte är tagen igenom en glasruta. 

Status: UFO-Sveriges bedömning är att föremålen i bild sannolikt är fåglar som förvrängts i kameran.

Observatörens bild

 

Halmstad 2016-06-05 -

 

En person var ute och badade i Laholmsbukten tillsammans med sin son när han fick se ett ljusfenomen lysa upp i ett starkt sken söderut. Ljusfenomenet ökade successivt i i ljusstyrka och uppfattades då röra sig rakt emot observatören. Därefter rörde sig fenomenet österut under en kort stund innan det började tona ned igen och försvann därefter. Observationen varade i ca 90 sekunder och en bild togs av ett medvittne i slutskedet av observationen. Föremålet syns som ett starkt ljus mitt i bild med terrängen som bakgrund.

Status: Rapporten är under utredning

Statusuppdatering: UFO-Sverige har kommit fram till att det med stor sannolikhet rör sig om en solreflektion från ett markbundet objekt. 

Observatörens bild

 

Linköping Sturefors, 2016-05-08 -

 

Har nu åter igen flera nätter i rad ca kl 01.15, sett 6 st föremål i rörelse på himlen från vårt nuvarande sovrumsfönster. Utan kikare såg det ut som 3 föremål som rörde sig suddigt. Med kikare ser man att det är 6 st ganska detaljerade föremål. Natten till i torsdags, såg man tydligt ett som liknar ett moder skepp, med 4 pluppar på "taket" och som en slöja av sken (liknande en manets), som hängde ner som "ett skägg”. I mitten kunde man ana någon slags kärna (?) Bredvid detta cirkulerade ett mindre tårtbitsliknande föremål, som åkte i alla riktningar och även framför.

En bra bit till vänster om dessa, såg jag från vårt perspektiv, 2 st mindre föremål samt långt till höger (något skymt av grannens träd) ytterligare 2 st. (ännu mindre från vårt håll). Senare kom även min man upp och såg detta, och blev alldeles hänförd, då han inte sett och därför inte trott/ på mig tidigare år.

När vi står där och tittar, ser vi även ett stjärnfall nära föremålen. Jag har sett detta vid flera tillfällen sedan 1996, då vi köpte huset. Tror att detta är 5:e omgången (då jag lägger ner tid) och det har sett lite olika ut var gång. Första gången, kunde jag av någon orsak inte sova och gick upp för att titta ut om det var fullmåne eller något, som orsakade min vakenhet. Då var hela himlen full av olikstora föremål och jag trodde att det var någon slags jippo ute på byn, som firade med några fyrverkerier av nåt slag.

Så var inte fallet och hela samhället var alldeles tyst. Gatlyktor finns inte här, då jag bor utanför tättbebyggt område. Jag har några mindre bra bilder med mobilen. Har nu köpt en bra kamera, men den är ju inte till för astronomiska avstånd. Dessutom hade den laddat ur, den första av dessa 3 senaste nätter. I natt hade jag den redo redan kl 24, men då var "skeppen" längre bort och man såg inte dessa knoppar uppå lika klart.

Status: Under utredning. Om någon anser sig ha iakttagit ovan beskrivna fenomen så uppmanar vi er att ringa 018-555 000.Observationen ovan ägde rum mellan 5-8 maj söder om Linköping.

Statusuppdatering: Det har inte gått att säkerställa exakt vilket fenomen det rör sig om, men UFO-Sverige anser att föremålens återkommande flera kvällar i rad och den lång observationstiden gör det troligt att det rör sig om stjärnor och eller planeter. 

 

Halmstad 2016-06-05 -

Igår, den 5:e juni, såg jag något helt fantastiskt. Jag bor på Karl Bondes väg 11 i Halmstad. Från den positionen blickade jag söder ut, i riktning mot det som jag antar är Mars? Plötsligt lös det upp ett stort vitt ljus, helt klotformat som rörde sig öster ut, i ungefär samma hastighet som en satellit, möjligtvis något långsammare. Efter ca 10 sekunder tonade ljuset ut sig och slocknade. Klockan var ungefär 23:50. Det måste finnas mängder med folk som sett samma sak.

 

Status: Identifierad som ISS

Öresund 2016-05-27 -

Klockan 02.25 såg jag ett föremål med tre lampor. Det var mycket mörkt men jag uppfattade att den hade formen av en triangel från skenet av lamporna. Det var helt stilla och jag skulle grovt uppskatta ett det var kanske en kilometer bort och kanske på en höjd av 300-400 meter cirka 300 meter från land (Turning Torso), men det är svårt att vara helt säker. Jag har sett många plan och helikoptrar i.o.m att Kastrup ligger en bit bort men detta var varken eller. Min första tanke var en ballong av något slag eller drönare men vid ungefär 02.45 sköt den iväg oerhört snabbt. Jag tog några bilder med telefonen men inget syns även när jag zoomar in och gör skarpare.

Status: Rapporten är under utredning hos UFO Sveriges undersökare Magnus Gatemark.

Statusuppdatering: UFO-Sverige har inte kunnat finna någon förklaring till de tre ljuspunkterna, men anser samtidigt att det är en nackdel att det endast finns ett vittne samt att observationen gjordes i mörker. Enligt observatören finns bilder av föremålen, men dessa har inte UFO-Sverige fått tillgång til

UFO-Sverige
X

Tyvärr!

UFO-Sverige