Sensationstidningarnas ufohistorier

Om det bara vore för den engelskspråkiga skvallerpressen skulle ufogåtan för länge sedan vara löst. Utomjordiska varelser har inte bara landat, stigit ur och presenterat sig, de har också umgåtts med oss vanliga jordbor i årtionden. Och vi har inte bara hjälpt dem att överleva utan till och med fött deras barn och svalt (!) deras skepp. Vecka efter vecka sprids de mest häpnadsväckande historier till en hungrande läsekrets. Tursamt nog når bara en liten del av detta Sverige.

 

UFO-Sverige

Ufo och Bajkalsjön

Vad döljer sig under havets vågor? Eller under vattenytan till en sjö? Det brukar hävdas att vi människor vet mer om månens yta, än om vad som döljer sig på bottnar världen över. Det hänger ihop med vad man kan se med blotta ögat.

Ska man med egna ögon se vad som kan gömma sig på djupen måste man dyka. En många gånger farlig och dyr aktivitet som bör lämnas åt proffsen. Att sjöar och hav har blivit platser för mystik är inte så konstigt när man tänker efter. Vi ska här ta en liten titt på Bajkalsjön – en av Rysslands största sjöar där ufofenomen blivit en del av sjöns mystik.  

 

Har vi landat på månen?

Århundradets bedrägeri kallades det när svenska Kanal 5 den 1 april 2001 visade programmet "Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon?". Trots datumet för visningen var programmet inget skämt. Miljoner amerikaner och många svenskar tror nämligen att månlandningarna bara är en stor bluff.

 

Läs mer!

 
Ingen förvånas över att TV4:s ryska UFO-film var en förfalskning

När TV4 den 2 januari 2000 visade filmen "KGB:s hemliga UFO-arkiv" väckte den stort intresse bland svenska tittare. En färgfilm på ett kraschat tefat och en omkommen utomjording var inget annat än en sensation. Men filmen är en bluff.
Myternas Triangel

Ingen har väl vid det här laget undgått att höra talas om den mystiska Bermudatriangeln. Själva triangeln utgörs av ett tänkt triangelformat område mellan Florida, Bermuda och Puerto Rico. Ända sedan Christoffer Columbus färdades i farvattnen i slutet av 1400-talet har området varit föremål för spekulationer av de mest fantastiska slag.Sanningen bakom Männen i svart - MiB

Det var något konstigt med mannen i den svarta cadillacen. Hans handslag var iskallt och han pratade om så konstiga saker. Jane hade aldrig sett honom förut ändå gav mannen henne ett papper där en liten metallisk skiva fanns inlindad. "Jag heter Apol", sa mannen med det orientaliska utseendet. "Du ska alltid bära den här på dig, så att "de" ska veta vem du är."
UFO i rymden

Ända sedan USA och Sovjet började skicka upp raketer i slutet av 1950-talet har rapporter om UFO-observationer i rymden cirkulerat. I de flesta fall har historierna berättats av författare och journalister men i några få fall också av astronauterna själva.
Visst ser astronomer UFO

Professionella astronomer ser aldrig några UFO.
Dessutom är de inte intresserade av sådana saker.
Folk som ser oidentifierade föremål är ofta dåligt utbildade eller ungdomar som inte har bättre vett.

 

 

UFO-Sverige
X

Tyvärr!

UFO-Sverige