Cirkel nära Örebro 1972

En 14 meter vid oval i gräset utanför Örebro kan vara det enda säkra tecknet på att ett äkta cirkelfenomen också finns i Sverige. I en rapport från april 1972 beskrivs en "cirkel" som hittades nära Afverby, söder om Örebro, och som sedan undersöktes av UFO-Örebro med dess ordförande Hans-Olov Andersson i spetsen. Händelsen har också undersökts av såväl UFO-Sveriges dåvarande ordförande Carl-Axel Jonzon som Arkivet för UFO-forsknings Anders Liljegren.
Cirkelfenomenet

Att för första gången stå i en cirkelformation, ensam mitt ute i ett vajande vetefält är en mycket speciell upplevelse. Orördheten och tystnaden förstärker känslan av overklighet. Under mina fötter ligger stråna svepta i ett mjukt format, till synes perfekt, mönster och mot kanterna vilar axen löst.
Cirkelsommaren 1993

I Harplinge norr om Halmstad har en kvinna slagit sig ned för att meditera mitt ute på en rågåker. I Skyllberg söder om Hallsberg går nyfikna omkring i något som liknar en karta över det sjunkna Atlantis. I Bräcke nära Höganäs slår en slagruteman fast att det är planeternas positioner som ligger bakom alltsammans.
Cirklar gav Botkyrka nytt utflyktsmål

Från berget ser den nästan perfekt ut. Som stämplad i åkern av en kraft från ovan. Men skenet bedrar. När UFO-Sverige mäter upp cirkeln visar den sig vara både vind och slarvigt gjord.
Det var vi som gjorde cirkeln

När cirkeln i Harplinge upptäcktes den 17 juli 1993 blev den starten till en cirkelhysteri i Sverige. Tolv cirklar uppstod denna första riktiga cirkelsommar. Men bakom cirkeln låg sex kamrater som kommit på idén under en fest.

 

 

UFO-Sverige
X

Tyvärr!

UFO-Sverige