UFOs, Psi, and Spiritual Evolution; a Journey Through the Evolution of Interstellar Travel

Stefan Isaksson

Christopher Humphrey, Ph.D.
Adventures Unlimited Press, 2004

Åtminstone 50 olika raser av utomjordingar har landat på jorden sedan 1947. Kenneth Arnold hade sin berömda UFO observation som resulterade i uttrycket ”flygande tefat” den 12 maj 1947, och inte den 24 juni. Uri Geller har verkligen förmågan att teleportera sig själv och böja skedar med sin vilja. Jorden har inte blivit invaderad av ondskefulla utomjordingar eftersom utomjordingar som är tillräckligt utvecklade för att teleportera sig genom rymden helt enkelt inte har något behov av att invadera oss. De harmlösa utomjordingarna utgör inget hot mot mänskligheten, och det är därför de väljer att landa i ödsliga obebyggda områden. Det stora antalet rapporterade UFO fall leder till slutsatsen att det finns sanning bakom många, just eftersom antalet rapporter är så högt. Carl Sagan var en arrogant man som helt saknade intelligens. När andra världskriget var slut åkte alla ”foo fighters”, som var utomjordiska rapportörer, tillbaka till sina hemvärldar, berättade att kriget var slut, att mänskligheten börjat använda kärnvapen, och detta ledde till utomjordiska forskningsexpeditioner med destination jorden.

Men nog om de första 8 sidorna i Humphreys bok. Vad har han mer att säga på de resterande drygt 250 sidorna? Massor, men fortsättningen är inte mycket muntrare än inledningen.

Humphrey har skapat vad han själv anser vara en revolutionerande vetenskap: ”Utopian Analysis”, även kallad ”Science of Civilization”. UFOs, Psi, and Spiritual Evolution är hans försök att förbättra världen, och det är bara i början och i slutet av boken som ämnena UFO och utomjordingar tas upp. All övrig plats ägnas åt hans olika idéer om vad han tycker borde ändras i världen, och hur allting kan genomföras. Från legalisering av droger till ekologiska lösningar, stadsarkitektur, och vapenkontroll (hans idéer om att man bara ska få ha gammaldags musköter och inte moderna vapen i hemmet är både absurda och roliga).

Adventures Unlimited Press är inte kända för att publicera böcker av hög kvalitet. Ambitionen att släppa titlar som är kontroversiella och ”förbjudna” är både beundransvärd och intressant, men en god idé räcker inte. Förmågan att publicera intressanta verk, som framförallt går att ta på allvar, måste också finnas där.

Och det gör den inte. Det spelar ingen roll att Humphrey har en akademisk titel efter sitt efternamn: när han rakt av sågar artificiell intelligens i några få paragrafer, kallar SETI för sökandet efter ”stupid ETs”, säger att det är ”otvivelaktigt” att utomjordingar besökt jorden någon gång de senaste 1,5 biljoner åren (utan att lägga fram bevis för det), glömmer ta med böcker i bibliografin som nämns i texten, och påstår att ”UFOs är en verklighet, därför måste också interplanetära resor vara en verklighet” är det svårt att ta honom på allvar.

Humphrey och hans bok är ett lysande exempel på hur akademiska titlar inte automatiskt leder till auktoritet och kunnande.